StreetBall

Pełna wersja: Flinstone shuffle + Video
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Flinstone shuffle

Nieraz widzimy jak osoba grając robi kozła z jednej strony przeciwnika a przebiega z drugiej. We Flinstone shuffle tego kozła należy zrobić pionowo tak aby piłka nie przeleciała dalej (patrzcie na gifa lub też film, piłka odbiją się lecz nie leci dalej) a ciałem zrobić zwód tak jakbyście chcieli minąć obrońcę z drugiej strony. I jeżeli dobrze wykonaliście ten zwód to przeciwnik pobiegł a wy macie drogę wolną do kosza. Dla lepszego efektu możecie piłkę podkręcić tak aby do was wracała ale to jest już troszkę trudniejsze.

[attachment=8]

Filmik:

.
filmik nie działa.. można prosić o jeszcze jeden ??
DonPrzemko Dzięki za informacje już zmieniłem na nowy Smile

Pozdraiwam
nie ma sprawy... Wink
jezeli mozecie to napiszcie jakies wskazowki jak zrobic ten trick tak aby przeciwnik sie nabrał
hmm chyba wystarczy szybko zrobić piłką koziął w miejscu i zrobić unik na tą samą strone ( jak pokazano w filmiku) moim zdaniem obrońca powinien się nabrać. Bardzo ważne jest aby dość szeroko wykonać zwód w lewo musi być on dość agresywny
Agresywny i szybki zwód, jest ten element zaskoczenia Big Grin
Wystarczy po prostu zrobić kozioł w (np.) lewo, żeby piłka została w miejscu, samemu ruszyć w prawo i potem szybko wrócić? Czy muszę jakoś podkręcić piłkę, żeby ją potem szybko przejąć i nie stracić?
Chyba trzeba normalnie rozłożyć szeroko prawą ręke zrobic mocny koziął i jednocześnie np. w lewo zrobić agresywny szybki zwód, unik. po mojemu powinno się udać Wink
Powinno, nie ma co teoretyzować, jak wypróbujecie to dajcie znać ;]
Stron: 1 2 3
Przekierowanie