StreetBall

Pełna wersja: Kręcenie piłką (na palcu?)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Jako że uczę się panowania nad piłką chciałbym opanować taki mały myk: kręcenie piłką na palcu. Nie chodzi mi o żadne ATW, ATB, chce po prostu umieć kręcić tak piłką Smile Myślę, że jak uda mi siętakie coś opanować to przyczyni mi sięto do lepszego opanowania piłki. Takie coś mogę chyba trenować nawet w domu, więc mogę to robić codziennie...Niestety nie wiem ja księdo tego zabrać, jak umieścićpiłkę na palcu oraz jak jąrozkręcići kontrolować.
Jeżeli o mnie chodzi to rok temu w wakacje zacząłem od siebie tak próbować coś kręcić, podrzucałem rozkręconą piłkę i próbowałem jakoś ją złapać na palec, poźniej trenowałem w przerwie od meczu i nieraz w domu z czasem coraz lepiej mi to wychodziło a kręcenie na początku np 10 sek motywowało do dalszej pracy. Niestety od niedawna zauważyłem że powinienem zacząć uczyć się kręcić piłkę w lewo (można kręcić na kciuku i palcami ją dokręcać) ale mam dzieki temu jakiś nowy mały cel xD

PS. nic Ci nie doradzę bo sam jakoś do tego doszedłem, proponował bym Ci kręcić piłkę w lewą stronę i próbwać w każdej wolnej chwili.
Wczoraj zacząłem swoje treningi Tongue próbowałem kręcić właśnie w lewą stronę, bo w prawo jakoś mi gorzej idzie Big Grin Najdłużej udało mi się chyba utrzymać piłkę z 2-3 s, ale jak na pierwszy raz i bez ogłady to chyba nieźle Big Grin Ćwiczyłem w domu, więc trzeba wziąć pod uwagę, że nie chciałem czegoś uszkodzić Tongue Jak spróbuję na zewnątrz to mogę na maxa ćwiczyć, bez obaw o wyposażenie domostwa Wink
dobrze że w lewą stronę Ci lepiej idzieSmile teraz to po prostu ćwicz ćwicz i ćwiczTongue
Staram się od początku ćwiczyć prawą i lewą rękę, bo jak się nauczę tylko prawą ręką to potem nie nadąże z lewą... niestety tylko prawą mi idzie lepiej w lewą stronę, bo lewej jest łatwiej kręcić w prawą stronę Tongue
(19-04-2009 14:17)Grigo napisał(a): [ -> ]Staram się od początku ćwiczyć prawą i lewą rękę, bo jak się nauczę tylko prawą ręką to potem nie nadąże z lewą... niestety tylko prawą mi idzie lepiej w lewą stronę, bo lewej jest łatwiej kręcić w prawą stronę Tongue
i tak właśnie jest prawidłowoSmile prawą w lewą stronę a lewą w prawąBig Grin
tak właśnie to powinno wyglądaćSmile
gdy tak się nauczysz jak 4-Eyed napisał będziesz mógł 2 piłki naraz kręcić i je cały czas nakręcać (równocześnieSmile ).
Teraz to mi się max 3 sekundy uda utrzymać piłkę na palcu, potem albo się przestaje kręcić, albo tracę nad nią kontrolę. Jak bardziej podkręcam, znaczy się mocniej, to tracę szybko kontrolę, z kolei jak za lekko t osię przestaje kręcić, ale łatwiej jątą chwilkę utrzymać...irytujące Tongue i tak źle, i tak niedobrze Wink Ponadto, nie rozumiem jak ludzie potrafią tak "od ręki" sobie rozkręcić piłkę, praktycznie wcale nie muszą jej opanowywać, bo sama się trzyma palca i ta piłka im się kręci, i kręci, i kręci... Ja muszę machać ręką, bo ta piłka mi lata jak szalona Big Grin Podsumowując, potrafię "utrzymać" ją 3s Tongue
no 3 s to już jest coś mi się raz udało dzisiaj też coś koło 3 s w lewą stronę Smile
3s to tylko prawą ręką Tongue Lewą to może z 2 sięuda Big Grin
Stron: 1 2 3
Przekierowanie